Hírek, Aktualitások

Csodálatos világunk képekben…

Ünnepi koncert….

Kedves Vendégeink,
Horgas Eszter fuvolaművész ünnepi koncertjére jelentkezni SZEMÉLYESEN vagy a Pongrác Közösségi Ház TELEFONOS elérhetőségein lehet! (A facebbookon történő jelentkezést nem tudjuk elfogadni)
Megértésüket Köszönjük!

Pongrác Mikulás…

Kedves Vendégeink,
A Pongrác Mikulás programunkra jelentkezni SZEMÉLYESEN vagy a Pongrác Közösségi Ház TELEFONOS elérhetőségein lehet! (A facebbookon történő jelentkezést nem tudjuk elfogadni)
Megértésüket Köszönjük!

Márton napi vigasság..

Kedves Vendégeink!
Táncházaink sorát idén is a Márton napi bállal zártuk. Jókedv volt s vigadalom, melyet Lekli László (állandó muzsikusunk) néhány plusz nótával jutalmazott a kitartó táncosoknak.
Summa summárum, Szent Márton a mi házunkban sem lelt volna menedéket, mert vendégeinknek köszönhetően, igen hangosan múlattuk az időt. 

A táncházról készült további képeket itt megtekintheti.

Adventi koszorúkészítés….

Őszidő táncház

A MÁV-telepi és a Pongrác Közösségi Házak szervezésében, Ősz időben, jó időben köszöntöttük őszülő vendégeink az Ősz-idő táncházban. 😉 Mivel október az idősek hónapja, meglepetés előadóval is kedveskedtünk szépkorú vendégeinknek. Tóth Éva és Leblanc Győző csodaszép operett és nótacsokorral léptek fel az egybegyűltek előtt. Ennek köszönhetően vendégeink az eddig megszokottakhoz képes is nagyon nagy jókedvvel és vidámsággal mulatták végig a délutánt.

A rendezvényről készült további képeket itt megtekintheti.

Erdő hangjai tábor..

A hazai erdők egyik legérdekesebb jelensége, a szarvasbőgés, az erdő életének azon időszaka, amikor az erdőjárók a legkönnyebben észrevehetik a vadon élő állatok jelenlétét. A gímszarvasok kifejlett, párzásra kész bikái nász idején, szeptember tájt sötétedés után bőgéssel hívják fel magukra a szarvastehenek figyelmét, míg a háremüket őrző hímek riválisaik elriasztása, erejük fitogtatása céljából is bőghetnek.
A vezetett túrán az erdészünk Karcsi bácsi nemcsak a gímszarvasok, hanem az éjszaka aktív többi állat életével is megismertetett bennünket.
A túrákon kívül részt vehettünk állatbemutatón, kipróbálhattuk céllövő képességünket, és megvívtuk első számháborús csatánkat is.
Reméljük mindenki jól érezte magát!

A tábori képek itt megtekinthetők.

Bűnmegelőzési nap

Bűnmegelőzési napunk bűntelen telt. (Legalább is hitem szerint, mert szentesítve e megállapításom nem lett.)
Így hát megelőztük a megelőzendőt s ezzel párhuzamosan még sok más dolgot is. Például az unalmat, a magányosságot, a rosszkedvet, a süket csendet.
Nagy segítségünkre voltak ebben a múlt szombat derekán is aktív telepi gyermekek és családok, akik nagy-nagy lelkesedéssel vették birtokba a telep szívébe költöztetett sárkányvárat s a felújított játszóteret. Aki pedig nem tudott úrrá lenni a trükkös-bringák kacifántosságán, (előre hajtom s hátra megy, jobbra kormányzom s balra kanyarodik) az csatlakozhatott az önjelölt mesterlövészek hadához a lövészpavilonban.
A lényeg a lényeg. Jó kis program volt ez, bár a vendéghadat tekintve kissé szellősre sikerült.
Ennek ellenére az I. Bűnmegelőzési Napi Családi Vetélkedőn 7 csapatot láthattunk vendégül.
Így hát a színvonal fenntartása mellett megszületett a jövő év másik célkitűzése is:
Lehetőleg hozzon magával mindenki még egy embert!

A rendezvényről készült további képeket itt megtekintheti.

Őszváró bogrács party a Bárka központjában!

Az első mindig emlékezetes kell, hogy maradjon, mondták a régiek.
Azt hiszem ennek az elvárásnak minden egyes ponton megfeleltünk.
A MÁV-telepi Közösségi Ház és a Pongrác Közösségi Ház szervezésében először találkozott a kerület négy idős-klubja az Ihász utcában egy közös főzés s némi tánc és játék erejéig.
Emlékezetessé is sikerült tenni e jeles alkalmat, hiszen nagyon jól éreztük magunkat.
Mint ahogyan mindenből, hát az e fajta rendezvényekből is kell legyen egy első.
Aztán egy második, majd egy harmadik s ha minden jól megy néhány alkalom után újabb hagyományosnak mondható program születik.

A rendezvényről készült további képeket itt megtekintheti.