Hírek, Aktualitások

Barangolások Budapesten- Az Aquincum és a sárkányok és madarak népe

Barangolások Budapesten…

A MÁV-telepi Közösségi Ház szervezésében egy kiállításon megismerkedhetünk Gül baba legendájával. Nagyon sok hasznos és érdekes ismerethez jutottunk a tárlatvezető által, aki részletesen beszélt egyrészt a „Rózsák atyja” életéről és az őt körül övező legendákról, másrészt a török kultúráról. A kiállított tárgyak nagyon széleskörűek voltak, hiszen nemcsak a Gül baba sírjánál feltárt leleteket, hanem a török hódoltság idejéből itt maradt emléktárgyakat is megtekinthettük. A tárlatvezetés részeként a türbébe – Gül baba sírjának épülete – is betekintést nyerhetünk.

A kirándulás során készült további képeket ide kattintva megtekintheti.

“Lájkvadász” napközis tábor…

Az Életrevaló Egyesülettel együttműködve Lájkvadász napközis táborba jelentkezhettek a gyerekek, a Máv-telepi Közösségi Házba. Fiataljaink a sok móka és kacagás mellett megtanulhatták, hogyan tudják a különböző internetes felületeket okosan használni és játékos formában megismerkedhettek az interneten rájuk leselkedő veszélyekkel. (Téma volt az adatvédelem, az internetes zaklatás, a közösségi oldalak, online játékok stb.) Emellett a táborvezetővel közösen elkészítették saját képregényüket is. Reméljük, ezt a hagyományt tudjuk majd folytatni és jövőre újra itt, újra együtt!

A napközis táborról készült további képeket itt megtekintheti.

 

Barangolások Budapesten….

A kiállításon megismerkedhetünk Csáth Géza életével és munkásságával. Nagyon sok hasznos és érdekes ismerethez jutottunk a tárlatvezető által, aki részletesen beszélt az orvos-művész életútjáról, művészetéről. A kiállított tárgyak nagyon széleskörűek voltak, hiszen az ismert naplók, festmények mellett hétköznapi tárgyak, orvosi eszközök, családi fotók is színesítették a kiállítást. A tárlatvezetést egy interaktív rész zárta, amely során minden látogató kapott egy-egy novellarészletet Csáth Géza valamelyik művéből és az ehhez kapcsolódó tárgyi emlékeket kellett megkeresni a kiállítótérben, majd aki szerette volna saját maga kiegészíthette, befejezhette a kézhez kapott részletet saját elképzelése szerint.

A barangolóról készült további képeket itt megtekintheti.

Taekwon-Do napközis tábor…

Kedves Vendégeink!

A Sasok Sportegyesülettel együttműködve idén először TAEKWON-DO napközis táborba is jelentkezhettek a gyerekek. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2 turnus is indításra került. Fiataljaink a sok móka és kacagás közepette napi két edzésen mutathatták meg erejüket, tudásukat.
Reméljük jövőre újra itt, újra együtt!

 

A táborról készült további képeket itt megtekintheti!

Kézműves foglalkozások…