Család – és Gyermekjóléti Szolgálat

BÁRKA Kőbányai Humánszolgáltató Központ – Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Szakmai vezető: Szöllősi Melinda

FELHÍVÁS módosított ügyeleti működésről!

A járvány terjedésével kapcsolatos kockázatok mérséklése érdekében a működésünket az egymásra való odafigyelésnek, az elővigyázatosságnak és a felelős önkorlátozásnak kell meghatároznia. Az alkalmazandó jogszabályok nap mint nap változnak, ezeken túl is fontos azonban a fertőzésveszély tudatos kezelése.

A mai naptól (2020. március 16.)  a Család,-és Gyermekjóléti Szolgálat ZÁRVA tart. Az alábbi időpontokban a kollegák telefonon és email-en elérhetőek.

Hétfő: 12.00-15.00.
Kedd: 9.00-15.00.
Szerda: 9.00-15.00.
Csütörtök: 9.00-15.00.
Péntek: 9.00-13.00.

A fenti elérhetőségen túl krízis helyzetben az alábbi telefonszámot hívhatják:

06-30/382 82 76
Személyes ügyfélfogadás csak és kizárólag krízis ellátás esetén történik. Az ügyfélfogadás ebben az esetben is kizárólag előzetes- telefonos vagy e-mail ( 261-8183 email.: kcssk@bkhk.hu) útján történő- egyeztetés során lehetséges.
A járvány terjedésének megfékezésében kiemelt szerepe van az egyének felelős magatartásának. Erre figyelemmel kérem a fentiekkel kapcsolatban szíves megértését és együttműködését.

Tájékoztatás     

Az egyes szociális és gyermekvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló 2015. évi CXXXIII. törvény értelmében a gyermekjóléti szolgáltatás és a családsegítés 2016. január 1-jétől más feladat elosztásban, de továbbra is két telephelyen működik.

A Bárka Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata eddig Családsegítő Szolgálatként ellátott feladatai (hátralékrendezés, munkahelykeresés, információnyújtás, ügyintézés, szociális segítőmunka) mellett a gyermekvédelmi gondoskodás terén az alapellátást biztosítja a 1105 Budapest, Ihász utca 26. szám alatt.

Elérhetőség: 1105 Budapest, Ihász utca 26.
Tel: 261-81-83, 262-26-32 , 431-73-42 Fax: 264-30-99
E-mail: kcssk@bkhk.hu

Intézményünk Kőbányán a Kápolna téren található,
Megközelíthetõség:
95-ös, autóbusz Kápolna tér

A család – és gyermekjóléti szolgálatok törvényben előírt feladatai:

  • ¤  szociális segítőmunkát lát el, ellátásokat közvetít, és szervezési tevékenységet végez,
  • ¤  szociális és egyéb információkat közvetít,
  • ¤  pszichológiai, jogi és egyéb tanácsadást szervez,
  • ¤  álláskeresési tanácsadás,
  • ¤  segítséget nyújt az egyének, családok kapcsolatkészségének javításához,
  • segíti speciális önsegítő csoportok szervezését, működését,
  • a menedékjogi törvényben meghatározott integrációs szerződésbe foglalt társadalmi beilleszkedés elősegítésében közreműködik.

Az intézmény (alap)feladatai

 Szociális segítőmunka

Személyes szociális szolgáltatás, amely intézményünkben vagy a segítséget kérő lakóhelyén történő találkozás. Alapvető célja az egyének, családok működőképességének megőrzése, helyreállítása.  A támogatást igénylő család képessé váljon a később jelentkező problémák önálló megoldására. A szociális segítőmunka a segítséget kérő és segítő között meghatározott ideig tartó folyamatos kapcsolat.

Kérdése van ?Keresse munkatársainkat!

Amennyiben kérdése van, információra van szüksége, vagy egyszerűen csak tanácstalan, munkatársaink készségesen állnak az Ön rendelkezésére. Elérhetőségei megadása után röviden írja le, milyen témában kér segítséget. Adatait bizalmasan kezeljük.
Lehetőségeinkhez képest igyekszünk minél előbb felvenni Önnel a kapcsolatot.

A Család – és Gyermekjóléti Szolgálat valamennyi szolgáltatása térítésmentesen vehető igénybe.

Vélemény, hozzászólás?