2018-09-14 napi bejegyzések

Vakációs emlékeink…vakációt záró rendezvény a Közösségi Házban

Kedves vendégeink!

Ezt a nyarat is “elsirattuk”.
Hála az égnek mindezt hatalmas kacagás közepette.
Hagyományteremtő céllal rendeztük meg “Nyári emlékeink” elnevezésű, vakáció záró rendezvényünket, a Közösségi ház által szervezett nyári programokban részt vevő gyermekeknek.
Csoki, ropi, szotyi, játék meg minden.
Aki nem hiszi, nézze meg az este folyamán készített képeket!

A programról készült további képeket itt megtekintheti.

Halak, vizek, nádasok…

Kedves Vendégeink!

A programsorozaton rendszeresen megjelenő gyermekeknek és szüleiknek 2019 nyarán a Pongrác Közösségi Ház lehetőséget biztosít a “Halak, Vizek, Nádasok” projekt keretein belül megrendezésre kerülő horgász-kiránduláson, horgász-táborokban való részvételre.

A programra történő jelentkezés határideje:
2018.09.24.

 

Én vagyok az aki nem jó…

Kedves Vendégeink!

A foglalkozásokon 8-12 éves gyermekeknek igyekszünk segíteni megbirkózni a mindennapok, a folyamatos változás kihívásaival.
Alapvető kör technikákat és játékos kommunikációs gyakorlatokat, szituációs játékokat segítségül hívva megpróbálunk közösen válaszokat keresni a mindennapok nehéz kérdéseire:
 MIÉRT ÉN!?
 MIÉRT NEKEM KELL!?
 KINEK MONDJAM EL?
 HOGYAN MONDJAM EL?
Gyakorlataink során olyan „eszközöket” hívunk segítségül, mint az szabad asszociáció, a személyes csoportélmény, az én közlés „varázslata” egy biztonságos közegben.
Terveink szerint a csoport 8-10 alkalommal kerül megrendezésre.
A rendszeresen résztvevő gyermekek a csoportfoglalkozások zárásaként egy, a Közösségi Ház által szervezett izgalmas, ingyenes programon vehetnek részt.

További információ a plakáton található.

Bűnmegelőzési nap keretében Honvédelmi nap volt a Pongrác Telepen

Kedves Vendégeink!

Hagyományainkhoz híven 2018.09.08.-án megrendezésre került a Pongrác Telepen a “Bűnmegelőzési nap”. Az idei évben a Magyar Honvédségé volt a főszerep a programok között. Látogatóink megismerkedhettek a Honvédségnél rendszeresített egyenruhákkal, fegyverekkel s mindezek mellett megtekinthették, “kipróbálhatták” a telepen felsorakoztatott katonai járműveket is. Azonban, hogy kettő szirénázás között se teljen unalmasan az idő, egyenruhás segítőink mellett ugrálóvár, arcfestés és számos kültéri fajáték várta az érdeklődőket. Legkisebb vendégeink szokás szerint a Baba-Mama sarokban múlathatták idejüket. Programunk zárásaként a Sasok Egyesület Taekwon-Do harcosainak bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. A bátor és vállalkozó szellemű gyermekek, nagy örömükre ki is próbálhattak egy-egy ütés/rúgás kombinációt az egyesület mestereinek segítségével.

A rendezvényről készült további képeket ide kattintva megtekintheti.