Hírek, Aktualitások

Barangolások Budapesten- 2000 éves fürdőváros

Télűzés a Telepen…

Aki szemfüles volt s még az is lehet, hogy az is aki nem, észrevehette, hogy egy kicsi, de annál lelkesebb és hangosabb csoport nagy munkában volt tegnap a telepen. Nem történt más, mint hogy közösségi házunk dolgozói, jópár a telepen élő családdal összefogva előre megfontolt szándékkal támadást indítottak a tél ellen. Úgy hiszem, hogy mindent megtettünk a siker érdekében. Volt itt számos maskara (farkasember, tavasz tündér, sárkány, nyuszi és még sok-sok minden), de ha ettől nem riadt volna meg a hideg évszak, vendégeink készültek hát síppal, dobbal, nádi hegedűvel és számos egyéb zajkeltő eszközzel. Azt gondolom, ha a tél eztán is velünk marad, akkor vélhetően siket szegénykém. Remélem azonban, hogy a ma reggeli jeges fuvallat nem lesz más, mint a tél utolsó lehelete s hamarosan érkezik a kikelet. Azonban ha mégsem, tegnap este megtanulhatta mindenki, hogyan kell a telet űzni. Ne legyetek hat restek s kiáltsátok bátran: TŰLŰT!!!!

A rendezvényről készült további képeket itt megtekintheti.

Barangolások Budapesten- Duna Korzó

Barangolások Budapesten programunk keretében idegenvezető kalauzolásával a Duna korzót tekintettük meg, mely, a Duna bal partján helyezkedik el. A Széchenyi lánchíd és az Erzsébet híd közötti gyalogos zóna, a helyiek és a turisták körében is kedvelt sétálóutca. Innen nyílik a legszebb kilátás a Budai Várnegyedre, a Citadellára, a Gellért-hegyre és az említett két Duna-hídra. A korzón műalkotás és műemlék épület is található, például a Kiskirálylány bronzszobra, a Pesti Vigadó és Széchenyi István szobra a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi téren.

A programról készült további képeket itt megtekintheti.

 

Objektív fotó tanfolyam…

Kedves Vendégeink!
Közösségi házunk megfelelő létszámú jelentkező esetén ingyenes FOTÓ tanfolyamot tervez. A tanfolyam témái:
-Lightroom színezés
-Állvány használata
-Dual Handle motoros gimbal használata
-A szűrők, napellenzők fontossága
-Vaku használata
-Greenbox háttér, softboxok megismerése
-Képek készítése mindenkiről
-Professzionális utómunka bemutatása
-Vendég előadó: Kovács Gábor profi fotós, stúdióvezető (InDoor Fotóstudió)
-Budapest, InDoor fotóstúdió látogatás
Drónok megismerése
-2 féle drón használatának bemutatása : 1 épített és egy gyári kompakt (felvétel készítése)
Bokros Dániel, Lungu Adrián (Filmes, drónkezelők) előadása
És még sok minden érdekesség….

Újévköszöntő Buli…

Kedves Vendégeink!

Hagyományainkhoz híven, mint legtöbb jeles alkalmat, a 2020-as esztendőt is kis késéssel ugyan, de tánccal, játékkal és vigassággal köszöntöttük vendégeinkkel. Táncházunk hangulata úgy alakult, ahogyan az év is fordul tizenkettő hónapon át. Volt benne szerfelett boldog, örömökben és vígságban gazdag pillanat. Volt benne kicsi szomorúság s hiányérzet. És volt benne ünneplés, valamint búcsú.
Kívánom, hogy soha rosszabb évünk ne legyen!

A táncházról készült többi képet itt megtekintheti.