Hírek, Aktualitások

Kalandtábor 2021

Évente napközis tábor keretében kalandtábort szervezünk a Pongrác telepen élő gyermekek számára. Célunk, hogy minden nap egy újabb kaland vegye kezdetét, hogy minél több szabadidős tevékenységet megismerjenek a táborban résztvevő gyermekek. Az ide évben is igyekeztünk színes programokat összeállítani, reméljük hogy minden résztvevő gyermek nagyon jól érezte magát!

A kalandtábor során készült további képeket ide kattintva megtekintheti.

Kerékpártábor 2021

Napközis kerékpártáborunk az ide évben is a X. kerületi Rendőrkapitányság és a Polgárőrség szakemberei vezetésével valósult meg.
Az egy hét alatt a gyermekek játékos formában megismerkedhettek a KRESZ szabályaival, a kerékpár kötelező felszereléseivel. A délutáni pihenők alatt pedig oktató filmeket tekintettek meg a biztonságos internethasználat témakörében.
Megmutathatták kerékpáros tudásukat ügyeségi vetélkedő és gyorsulási verseny keretében.
Lehetőség volt az Országos Rendőr-főkapitányságon is látogatást tenni, ahol számos program várta a gyermekeket!
De a táborról most már beszéljenek a képek!

A napközis táborról készült többi képet ide kattintva megtekintheti.

Taekwon-do napközistábor 2021

Idei első napközis táborunk a Taekwon-do edző tábor volt. A résztvevő gyermekek a napközis tábor során megismerkedtek a Nemzetközi és Magyar Taekwon-do történetével, Taekwon-do mozgás anyagával, különféle alaptechnikákkal.
A délelőtti és a délutáni edzések mellett rengeteg játékos vetélkedő színesítette a programot!
Reméljük minden résztvevő nagyon jól érezte magát!

A napközistáborról készült további képeket itt megtekintheti!

 
Kedves Vendégeink!
Hosszú idő után nagy örömünkre már nemcsak virtuálisan barangolhattunk. Első utunk az Andrássy útra vezetett. Idegenvezetőnkkel a Feszty Adolf tervezte Fonciére-palota (Andrássy út 2.) elől indulva ismerhettük meg a sugárút kialakulásának történetét és csodálhattuk meg a gyönyörű épületeket, palotákat. Utunk során érintettük többek között a Magyar Állami Operaházat, a volt balett intézetett (Drechsler-palota). Kapualjakba pillanthattunk be ahol olyan gyönyörűen helyreállított fali díszek, kovácsoltvas lépcsőkorlátok, aprólékosan díszített kidolgozott kapuk fogadtak minket, amelyeket a hétköznapi életünk rohanása közben észre sem veszünk. Utunk során az Oktogon gondosan tervezett terét elhagyva eljutottunk a régi Zeneakadémiához a régi Műcsarnokhoz a Bábszínházhoz, a Terror Háza Múzeumhoz. Barangolásunk a Kodály köröndnél ért véget. Az Andrássy út folytatását, amely a Hősök teréig tart egy következő alkalommal tervezzük megcsodálni.